![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5657585960 67> |
Автор | |
goldii ![]() Нов член ![]() Регистриран: 04.Април.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ako se sretnemo Mrtvi
Daj mi blagoslov kad podzesh,daj i onda ako nisam bio dobar. Nechemo se smeti pogledati u ochi kad nas sastavi grobar. Progledashe nashe krupne ,mrtve ochi Upitno sja tama: dali smo josh krivi? Zashto nismo bili dobri jedno s drugim Dok smo bile zhivi ![]() |
|
![]() |
|
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
"...И ништа неће душу да зањише
нит' у дрхтај може да се свали ко је љубио, тај не љуби више изгорелог нико не запали." СЕРГЕЈ ЈЕСЕЊИН |
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
![]() |
|
goldii ![]() Нов член ![]() Регистриран: 04.Април.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 10 |
Hodocasce pocetka Od vjetra napraviti kisu Od kise vatru Od vatre sunce Od sunca bilje Od bilja vazduh Od vazduha izvor Sa izvora molitvu Iz molitve dar Iz dara sjeme Bezvremeno vrijeme Na ostrici maca Sa vrhom do zvijezda I pticu koja najavi rijec I rijec koja ljubi istinu I istinu koja je ljubav. |
|
![]() |
|
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Mislia sam jednom davno da je zivot Hollywood
sanjala sam sjajnu zvezdu a dobila strasni sud sada s'druge strane sveta svoju ludost proklinjem a kada se tebe setim ko' da triput poginem... Hej stara ljubavi zar da ti ja umrem nicija Sta ce sutra samnom biti od mene ne zavisi kad dobijam i kad gubim moje karte mesas ti...!!! |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
![]() |
|
Biba_G ![]() Сениор ![]() ![]() Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Love Sonnets
LXI Oh blessed be the day, the month, the year, the season and the time, the hour, the instant, the gracious countryside, the place where I was struck by those two lovely eyes that bound me; and blessed be the first sweet agony I felt when I found myself bound to Love, the bow and all the arrows that have pierced me, the wounds that reach the bottom of my heart. And blessed be all of the poetry I scattered, calling out my lady's name, and all the sighs, and tears, and the desire; blessed be all the paper upon which I earn her fame, and every thought of mine, only of her, and shared with no one else. Petrarca |
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
не лажи
![]() ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА ![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
МОЕ ![]() (Екатерина ![]() |
|
![]() |
|
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
ova mi e poznato...civo bese
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Par godina za nas -
Moj prijatelj i ja sedimo na klupi i gledamo zvezde
I slusamo vesti sto su upravo stigle Kazu da imamo Jos samo par godina za nas Imali smo igracke i ziveli smo sve Sve one igre na srecu One igre za ljude Sto je smislio neko Pre samo par godina za nas Da li znas kako zelim da te nadjem Da li znam sta treba da znam Voli me kako nikad nisi volela Mi zivimo i pricamo branimo se hodamo i slavimo Neke bezvezne stvari Neke bezvezne price Sto je smislio neko U samo par godina za nas Nisu dovoljne reci Samo obicne reci Da me vrate u zivot Nije dovoljan dodir Ni da znam da te imam Jos samo par godina za nas Da li znas kako zelim da te nadjem Da li znam sta treba da znam Voli me kako nikad nisi volela Raste kao nada kao govor kao more Kao pokret kao zora Kao dete kao krv kao zelja medju nama Raste kao bol I grize sve pred nasim ocima Voli me kako nikad nisi volela Voli me |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
Mislila sam da si poeta
Neznih pokreta
Gradjanin sveta
A ti si samo muskarcina
Od prirode oteta
U svom najsurovijem obliku
Steta.
(B.Petrovic)
|
|
|
|
![]() |
|
nena34 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1435 |
[QUOTE=mrzla] Ти тргни прва.
Помини низ вратата пред мене. Влези во лимузината додека чекам покрај тебе. Блези било каде додека јас стојам зад тебе И ти го чувам грбот Седни до масата пред мене. Те молам,пробај ги вкусните залаци додека јас немо седам. Моја желба е ти да бидеш прва, во секоја ситуација на овој земски живот. Само еднаш јас ќе тргнам пред тебе, И ќе биде мојот последен миг. Кога смртта ќе не проба,мора да тргнеш но, после мене. Затоа што јас неможам ни миг да живеам без тебе[/QUOT Ova navistina me pogodi ![]() |
|
Bidi izvor sto pretekuva a ne bunar so zastoena voda,davaj i primaj ljubov bez granici
|
|
![]() |
|
Biolica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Можев да ти бидам се и сешто,
но еве што стана со тебе, со мене; ни да ме прозиваш, стоејќи ми наблиску, а јас да те сакам и фалам оддалеку. Петре М. Андреевски __________________ |
|
![]() |
|
Biolica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Љубов
Не иди зашто жалосна би била, и колку да те копнеам - се ледам. Што младоста во темен неповрат скрила ме влече назад со измамна сила, но зар со подбив тоа да го гледам. Сум сакал, сета цибрина ме свила, не иди љубов, жалосна би била. Блаже Конески |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Milion dolari - Arhangel
Zar veruvas vo mene?
Jas sum privid sto gi nudi Site mozni oblici. I veke odamna toa ne sum jas Toa e nekoj sto me glumi I uziva vo dosada. Ne misli kolku si ljubela I deka ljubovta e se sto ti e potrebno. Pogledni! ke vidis samo eden obicen smrtnik Bez koncept za revolucija. Sekoj obid da me ljubis Ke ti se vrati kako kazna, Kako gorka izmama. Jas sum covek koj zivee vo strav, Koj se plasi da te dopre. Ne znam dali ostana Bar malku ljubov vo mene, Ili se iscezna vo vremeto. Osamen i umoren tragam ocajno Po moite milion dolari, Edinstven razlog Da prodolzam da ziveam. I nema nacin da me promenis, Se sto mozes e da me ubies. Изменето од kejt-d-grejt - 01.Април.2009 во 22:35 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5657585960 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |